توصیف رسانه های غربی از مواضع مقتدرانه ایران در استانبول
رسانه های غربی و منطقه ای ضمن اشاره به کار شکنی های آمریکا و برخی کشور های غربی در مذاکرات استانبول از دفاع جانانه ایران از حقوق حقه ای هسته ایش خبر دادند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران ، رویترز در این زمینه نوشت : گفتگوهای استانبول از وجود دو دستگی گسترده در بین اعضای گروه شش در رسیدن به تعامل با ایران و ادامه رویکرد تحریم ها بر ایران را نشان داد.
این در حالی است که رویکرد فشار اقتصادی حداقل تاثیر را بر ایران ،یکی از بزرگترین تولید کنندگان نفت خام، تاکنون گذاشته است.
بر اساس این گزارش،تحلیلگران بر این باورند که ائتلاف آمریکا قادر به اعمال تحریم های بیشتر بر ایران و سران سازش ناپذیر این کشور نمی باشد .ایرانی که بخوبی از برنامه های هسته ایش برای نمایش "اتحاد ملی" استفاده نموده است.
رویترز در ادامه نوشت: هرگونه فشار مجدد بر ایران از سوی آمریکا "عصبانیت شدید روسیه" را در بر خواهد داشت.
این خبرگزاری عنوان داشت:هئیت ایرانی از ابتدای مذاکرات استانبول تاکید داشتند که "حقوق حقه ای هسته ایشان" قابل مذاکره نیست.
این منبع خبری در گزارشی دیگر با تیتری بزرگ عنوان داشته بود:"قدرت های غربی در مذاکره با ایران شکست خوردند."
مارک فیلتز پاتریک،مقام اسبق وزارت خارجه آمریکا طی اظهار نظری کوتاه به رویترز گفت:فکر نمی کنم این دور از مذاکرات پایان دیپلماسی باشد.
خبرگزاری آمریکایی آسوشیتد پرس نیز روز گذشته نوشت:یک دیپلمات از کشور های عضو دائمی شورای امنیت ساز مان ملل متحد و حاضر در گفتگو های هسته ای اعلام داشت که تحریم های جدیدی برای ایران ر در نظر گرفته نشده است.
اولی هینونن،از مقامات اسبق آژانس بین المللی هسته ای با ارسال ایمیلی به شبکه خبری سی ان ان نوشت:ایران خواهان مباحث گسترده تر راجع به خلع سلاح هسته ای به ویژه (رژیم) اسراییل می باشد.
روزنامه صهیونیستی هاآراتص هم نوشت:یک مقام ارشد آمریکایی به خبرنگاران اعلام داشت که قدرت های جهانی کماکان راه دیپلماسی را برای حل موضوع هسته ای ایران بکار می بندند.
روز جمعه همزمان با آغاز مذاکرات رسانه های خبری غربی با خبر از عدم تغییر در مواضع هسته ای ایران عنوان داشته بودند: جمهوری اسلامی بارها نشان داده است که از مواضع هسته ای خود عقب نخواهد نشست.
"بی بی سی" انگلیسی هم در پایگاه خبری اش با تاکید صریح بر "پایدار بودن مواضع هسته ای جمهوری اسلامی" نوشت:در حالی ایران و قدرت های جهانی در استانبول گرد هم آمده اند که نمی توان انتظار داشت در موضوعات اصلی گشایشی حاصل شود و ایران از مواضعش کوتاه بیاید.
اخبار دیگر حاکی از فشار بیش از حد آمریکا بر متحدینش برای ترغیب ایران در مذاکره با هئیت آمریکایی حاضر در استانبول حکایت نمودند.
گفتنی است،هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه ایالات متحده نیز هفته پیش در گفتگو با "سی ان ان" از چالش های طولانی کشورش با ایران خبر داده بود . کلینتون در سخنانی جالب اظهار داشته بود:راه رسیدن به تغییرات مورد نظر ما در ایران بسیار طولانی و چالش برانگیز می باشد.
کلمات کلیدی: